Join us

Autoresponder Terbaik!

Wednesday, 18 June 2014

18 Keistimewaan Shaklee

Dalam 2, 3 lepas belum ramai orang kenal Shaklee secara online,sekejap je dah jadi mcm fenomena..sekarang ni merata pegi mestikenal Shaklee..dah terlebih glemer..


Kalau dulu rasa segan2 nak bgtahu jual ke guna shaklee, sekarang takyah segan dah..memang ramai mencari supplemen terbaik ni..tak caya?cuba tanya orang kiri kanan korang..mesti tahu shaklee tu ape kan?


Apa yang bagus dan istimewanya syarikat Shaklee & supplemen nyetu sampai ‘jam’ sistem shaklee, warehouse nak kosong dikerjakan dekorang malaysia ni..berebut2 masing2 beratur nak beli..why?


  • Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai Vitalized Minerals
    dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk
    mendapatkan khasiat mineral.Seorang biochemist menggelarkan sebatian
    tersebut sebagai “vitamins”.Inilah sejarah dimana perkataan vitamin
    terhasil.
  • Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidangnutrisi, biochemistry, philosophy and divinity.
  • Pada 1924,Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan
    pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general
    practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr.
    Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkuskan dan dipasarkan.
  • Pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan
    mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Food
    Guide pyramid yang sekarang ini juga dicadangkan oleh United States
    Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin,
    buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.
  • Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada
    1933, secara rasminya beliau menerima darjah kedoktorannya. Beliau
    menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi
    filosopi asas dalam Shaklee.
  • Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun.
    Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang
    telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. Impian beliau adalah untuk
    berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.
  • Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies.
  • Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.
  • Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka.Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University)dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan
    untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh
    diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia. Beratus ujian
    diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such
    as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition.
    The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of
    Applied Physiology, and. The American Journal of Cardiology
  • Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal
    sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun
    memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya
    untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 ringgit untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka
  • Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua
    suplemen semulajadi yang badan perlukan. Sebagai makanan, produk2
    Shaklee mengandungi nutrien2 asas,enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2
    kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan ie karotenoid, flavonoid)
  • Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di
    Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in
    Palo Alto, California.
  • Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang
    (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti
    sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2
    makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang
    memiliki ladang vitamin sendiri.. Menarik bukan.
  • Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal.
    Shaklee juga mempunyai lebih 150 orang saintist dan lembaga penasihat
    terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti
    terkemuka dunia
  • 176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap
    satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee . Ujian
    melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan
  • Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan.
  • Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti
    jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan.
  • Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti.


Sunday, 1 June 2014

Promosi Jun 2014


Ini Jun punya promosi,
Cinta bersemi cantik sejati,
Beli 6 dpt 1 free,

Membership percuma bonus cash lagi.

 

Rozy Saleh 
SID: 1105224
013-7041359

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...